Personel Hareketliliği

1.Erasmus+ ders verme hareketliliğinden kimler faydalanabilir?

-Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği programı sadece ders vermekle yükümlü personele yöneliktir.

2. Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliğinden toplam kaç gün faydalanılabilir?

-KA131  Erasmus Ders Verme Hareketliliği kapsamında  hareketliliklerin 3 gün ve en az 8 saat ders verilmesi koşuluyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

-KA171  Erasmus  Ders Verme Hareketliliği kapsamında hareketliliklerin  5+2 gün ve en az 8 saat ders verilmesi koşuluyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

3. Gideceğim kurumla üniversitemiz arasında ikili anlaşma olma zorunluluğu var mı?

-Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliğinden faydalanabilmeniz kurumlar arasında ikili anlaşma olması zorunluluğu bulunmaktadır.

4.Başvuru esnasında davet mektubu ve ders verme programı ( *mobility agreement) sunmam gerekiyor mu?

-Evet zorunlu olarak bu iki belge sisteme yüklenmelidir.

5. Kurum değişikliği yapabilir miyim?

-Evet zorunlu hallerde , aynı hibe grubu ya da daha alttaki  bir hibe grubu içerisinde yer alması şartıyla kurum değişikliği yapılabilir.

6.Hibesiz gidebilir miyim?

-Evet ama yine de seçim sürecine dahil olmanız ve  belirtilen şartları taşımanız gerekir.

7.Faaliyetten faydalanmak için son bir tarih var mıdır?

-Evet ilgili projenin bitiş tarihinden sonra hareketlilik mümkün değildir.

8. Tarih değişikliği yapabilir miyim?

-Seçildikten  sonra karşı kurum ile anlaşarak tarih değişikliği yapabilirsiniz. Yapılan tüm değişikliklerde Merkezimizi bilgilendirmeniz gerekir.

1. Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliğinden Kimler Faydalanabilir?

--Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği programı üniversitemizde görevli tüm akademik ve idari personele açıktır.  Başvuru şartları ilgili ilanda açıklanır.

2. Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliğinden toplam kaç gün faydalanılır?

----KA131 Erasmus  Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında hareketlilikler 3 gün olmak şartıyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

---KA71 Erasmus  Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında hareketlilikler 5+2 gün olmak şartıyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

--Hayır gerekmez, ama olması süreci kolaylaştırır.

4.Başvuru esnasında davet mektubu ve eğitim alma programı ( *mobility agreement) sunmam gerekiyor mu?

--Evet başvuru sistemine yüklemeniz zorunludur.

5. Kurum değişikliği yapabilir miyim?

-Evet zorunlu hallerde , aynı hibe grubu ya da daha alttaki bir  hibe grubu içerisinde yer alması şartıyla kurum değişikliği yapılabilir.

6.Hibesiz gidebilir miyim?

-Evet ,ama yine de seçim sürecine dahil olmanız ve  belirtilen şartları taşımanız gerekir.

7.Faaliyetten faydalanmak için son bir tarih var mıdır?

-Evet ilgili projenin bitiş tarihinden sonra hareketlilik mümkün değildir.

8. Tarih değişikliği yapabilir miyim?

Uluslararasi iliskiler Arastirma ve Uygulama Merkezi Rektörlük Binasi, 5. Kat, Çagis kampüsü, 10145, Balikesir

+90 266 612 1452 +90 266 612 1400 / 101620 - 101621 - 101622
erasmus@balikesir.edu.tr