Skip to main content

BAÜN’ün Türk Dünyası ile Akademik İş Birliklerinde Rekor: 0’dan 231’e Yükselen Akademik Çalışma

28 Ekim 2026

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Türk Dünyası ile akademik iş birliklerini bilimsel üretime dönüştürmeyi sürdürüyor. Türk Dünyası Hareketlilik Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Türk Dünyası Hareketlilik Programı kapsamında, ortak akademik çalışmaların sayısı 2023-2024 eğitim-öğretim yılında bulunmuyorken, 2024-2025 yılında 55’e, 2025-2026 yılında ise 231’e ulaştı.

Üç eğitim-öğretim yılını kapsayan veriler, Türk Dünyası ile yürütülen akademik faaliyetlerdeki gelişimi ortaya koydu. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 55 olan çalışma sayısı, 2025-2026 yılında 231’e yükselerek bir önceki yıla göre 176 çalışma artışı gösterdi. Böylece akademik faaliyet sayısı bir yılda dört katın üzerine çıktı.

Türk Dünyası Hareketlilik Programı kapsamında üniversiteye gelen akademisyenler ile BAÜN öğretim elemanları arasında başlatılan, tamamlanan veya devam eden çalışmalar; kitap bölümü, makale, bildiri, sempozyum, konferans, çalıştay, seminer, ders ve tez danışmanlığı gibi farklı akademik faaliyetleri kapsıyor. Yapılan çalışmalar, akademisyenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını desteklerken ortak bilimsel üretimin geliştirilmesine ve üniversiteler arasındaki akademik ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlıyor.

Rektör Oğurlu: “Türk Dünyası ile Akademik İş Birliklerimizi Güçlendirmeye Devam Edeceğiz”

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Türk Dünyası ile geliştirilen akademik iş birliklerinin ortak bilimsel üretim açısından önem taşıdığını belirterek, farklı üniversitelerden akademisyenleri bir araya getiren bu çalışmaların bilgi ve deneyim paylaşımını güçlendirdiğini ifade etti. Üniversiteler arasındaki akademik ilişkilerin kalıcı iş birliklerine dönüşmesini önemsediklerini vurgulayan Rektör Oğurlu, “Türk Dünyası Hareketlilik Programı kapsamında akademisyenlerimiz ile farklı üniversitelerden gelen bilim insanları arasında gerçekleştirilen çalışmaların 2025-2026 eğitim-öğretim yılında 231’e ulaşması, ortak bilimsel üretim açısından önemli bir gelişmedir. Önümüzdeki dönemde de Türk Dünyası ile ortak araştırmaları, bilimsel yayınları ve akademik hareketliliği destekleyerek iş birliklerimizi daha ileriye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

BAÜN logo

Erişilebilirlik Menüsü

🌓
Yüksek Kontrast
Siyah-beyaz yüksek kontrast görünüm
TT
Büyük Metin
Yazı boyutunu %120 büyüt
↔
Metin Boşluğu
Harf ve kelime aralıklarını artır
🔗
Bağlantıları Vurgula
Tüm linkleri belirgin hale getir
🖼️
Resimleri Gri Yap
Görselleri soluklaştır
☰
Satır Yüksekliği
Satırlar arası boşluğu artır
⬅
Sola Hizala
Tüm metinleri sola hizala
➤
Büyük İmleç
Fare imlecini büyüt
⏸
Animasyonları Durdur
Tüm hareketli efektleri kapat
💧
Doygunluk Azalt
Renk doygunluğunu düşür
Görme & İşitme Desteği
🔊
Sesli Okuma
Metinlere tıklayarak sesli dinleyin
📏
Okuma Kılavuzu
Satır takip çizgisi göster
Aa
Kolay Okunur Font
Disleksi dostu yazı tipi
🎯
Odak Modu
Dikkat dağıtıcıları azalt
×