Böbrek Sağlığını Koruyucu Yaklaşımlar Paneli

İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ‘Böbrek Sağlığını Koruyucu Yaklaşımlar’ paneli düzenledi. Balıkesir Üniversitesi İvrindi SHMYO ve İvrindi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından “Böbrek Sağlığına Koruyucu Yaklaşımlar” paneli düzenlendi. İvrindi Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen panele İvrindi Kaymakamı Umut PAZARCI, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf CENGİZ, İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Pelin PALAS KARACA, İvrindi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin ÖZKAYMAK, ilçe protokolü, akademisyenler ve öğrenciler panele katılım sağladı. Panelin açılış konuşmalarını İvrindi Kaymakamı Umut PAZARCI ve İvrindi Belediye Başkanı Yusuf CENGİZ gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Buket DOĞAN AKTAŞ’ın yaptığı panelde Balıkesir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Aslı DOKUZCAN ‘Herkes İçin Böbrek Sağlığı’ konusunda, Balıkesir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Dr. Türkan ÇALIŞKAN ‘Böbrek Sağlığını Koruma: Sıvı ve Tuz Tüketimi’ konusunda, İvrindi Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Ünsal AKÇALI ‘İlaçların Böbrek Sağlığı Üzerine Etkileri ve Böbrek Yetmezlikleri’ konusunda, Diyaliz Teknikeri Güler ÇİFTÇİ ‘Böbrek Sağlığı ve Diyaliz’ konularında konuşmalarını gerçekleştirdi. Panelde diyaliz hastası Feridun Bey hastalığının başlama belirtilerini, diyaliz hastası olmanın nasıl bir duygu olduğunu, nelere dikkat ettiğini ve bu sürecin hayatını nasıl etkilediğini anlattı. Böbrek sağlığının korunmasının tüm yönleri ile ele alındığı panelin sonunda konuşmacılara plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Bu anlamlı organizasyonun gerçekleştirilmesine katkı sağlayan İvrindi Kaymakamlığına, İvrindi Belediyesine, İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna ve İvrindi İlçe Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Resimler için Tıklayınız.

Bedrettin Mahallesi Yusuf Kurt Sokak No:16 10770 İvrindi/BALIKESİR